ایران گردیجاذبه های گردشگری ایرانداخلیمجله

 آرامگاه بوعلی سینا همدان

یکی از مشهور ترین و تاثیر گزار ترین فیلسوفان و دانشمندان ایران، افغانستان و… است. بوعلی سینا یکی از دانشمندان دانا و بزرگ ایران بود که همواره علاوه ه بر دانشمند یک ریاضی دان، منجم، شیمی دان، فیزیک دان، شاعر، منطق دان، زمین شناس، پزشک، جغرافی دان و فیلسوف بزرگ به شمار می رود. او با مطالعه نوشته های پزشکان پیشین و در کوتاه ترین زمان توانست علم طب را نیز بیاموزید و در جوانی موفق شد بیماری امیر سامانی را درمان کند که به عنوان پاداش به او اجازه داده شد از کتابخانه مخصوص شاهزادگان سامانی استفاده کند. همین مورد باعث شد که او بتواند بیشتر از قبل به علم خودش اضافه کند و از هوش زیادی که دارد استفاده کند. او در سن 18 سالگی بر بسیاری از علوم زمان خود تسلط کامل پیدا کند و پیشرفت های بعدی خود را مدیون استدلال های شخصی خودش بود. ما در این مقاله می خواهیم به جاذبه های دیدنی همدان از جمله آرامگاه بوعلی سینا بپردازیم. پس تا پایان این مقاله مارا همراهی کنید.

بنا های تاریخی همدان,جاذبه های تاریخی همدان,جاذبه های دیدنی همدان

آشنایی با ابو علی سینا

ابن سینا از همان اول کودکی استعداد و هوش عجیبی آموختن علوم مختلف داشت. پدرش از کودکی برای تعلیم و تربیت او تلاش بسیار زیادی می کرد. حتی او علم فقه را از نزد استاد اسماعیل زاهد آموخت. این ریاضی دان بزرگ جهان نه تنها در طب مهارتی زبانزد داشت بلکه به عنوان یک فیلسوف شناخته می شد. که در حوزه های بسیاری از جمله اخلاق و فلسفه صاحب نظر بود. ابوعلی سینا در طی مدت زندگانی خود دچار سختی های بسیار زیادی شد و امرار معاش او به واسطه مهارت در علوم مختلف به ویژه طبابت تامین می شد.

جاذبه های همدان,بنا های تاریخی همدان,جاذبه های تاریخی همدان

تاریخچه ی آرامگاه بوعلی سینا

در میان تمامی سفر های طولانی، ابوعلی سینا در سفری که از اصفهان به همدان داشت، به شدت بیمار شد و در شهر همدان در خانه یکی از دوستان خود به نام ابوسعید دخدوک سکونت گزید. اما بعد از زمانی که گذشت بیمار شد. بعد از مدتی بیماری او شدید شد و این پزشک محبوب و مشهور فوت کرد و در همدان او را دفن کردند. هم اکنون آرامگاه بسیاری از عارفان و شاعران همانند بوعلی سینا در آرامگاه مادریشان به دل خاک سپرده شده اند. ابوعلی سینا به شیخ الرئیس ابوعلی سینا از دانشمندان صاحب نام ایرانی بود که شهرت و آوازه نام او نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان پیچیده است. مقبره این دانشمند بزرگ و مشهور در شهر همدان و در خیابانی با همین عنوان قرار دارد و جزء اصلی ترین و حائز اهمیت ترین بناهای تاریخی همدان بشمار می رود. این آرامگاه تنها یک مقبره ساده نیست بلکه به عنوان یک نوع نماد همدان محسوب می شود. در این مکان موزه ای تاسیس شده تا گردشگرانی که به دیدن مقبره می آیند، تا حدی از خود شیخ الرئیس و علم طب اطلاعات کسب کنند. در زمان استقرار حکومت قاجاریه این آرامگاه به فرمان نوه فتحعلی شاه قاجار، نگار مرمت شد. در زمانی که حکومت دوم پهلوی روی کار آمد، این حکومت دوباره شروع به تعمیر این آرامگاه را به دست گرفت. در سال 1322 محمدرضا شاه مبلغ 100 هزار تومان به ساخت بنای جدید اختصاص داد و مهندسین و معماران ایرانی عهده دار طراحی و ساخت مقبره شدند. در دوران پهلوی تمامی طرح های ارائه شده، طرح یکی از مهندسان ایرانی به نام مهندس هوشنگ سیحون پذیرفته شد. این طرح بسیار زیاد زیاد مورد استقبال محسن فروغی، آندره گدار( رئیس اداره باستان شناسی وقت ایران) و مدیر کل فنی موزه باستان شناسی ایران قرار گرفته بود که به عنوان طرح اصلی پذیرفته شد و در نهایت نیز اجرای پروژه به مهندس هوشنگ سیحون واگذار گردید.

بنا های تاریخی همدان,جاذبه های تاریخی همدان,جاذبه های دیدنی همدان

معماری آرامگاه بوعلی سینا

معمار مقبره بوعلی سینا، معماری ایرانی به نام مهندس هوشنگ سیحون معماری آرامگاه بوعلی سینا در شهر همدان به انجام رساند. این اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه در وسط یک میدان قرار گرفته است. بنای آرامگاه بوعلی سینا از دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام و معماری مدرن است. در طراحی این مجموعه از عناصری از هنر معماری معماری سنتی ایرانی استفاده شده است. عناصری همانند باغچه ها متاثر از باغ های ایرانی، برج الهام گرفته از برج گنبد قابوس، آب نما ها الهام گرفته از حوض خانه های سنتی و نمائی با روکار سنگهای حجیم و خشن خارا که با سنگ گرانیت کوهستان الوند آراستخه شده و الهام گرفته کاخ های باستانی ایرانیان است. باغچه ها و چشمه هایی که در حیاط ورودی ساختمان کارسازی شده، نمونه کوچکی از باغ های معلق بابل همراه با طراوتی مشرق زمینانه می باشد. ساختمان آرامگاه بو علی سینا در سال 1330 به اتمام رسید و در بهمن ماه همین سال به نمایندگان انجمن آثار ملی تحویل داده شده، که طبق گفته های بالا به ثبت آثار ملی رسید و امروزه به عنوان یکی از جاذبه های همدان محسوب می شود. بخش آرامگاه به مساحت 610 متر مربع، ساختمانی تمام بسته و پوشیده از سنگ خارا است که کتابخانه، موزه و فضای اصلی آرامگاه را در خودش جای می دهد. برج کشیده و بلند یاد بود به شکل منشوری دوازده وجهی است که از استقرار دوازده ستون بتنی بر گرد دایره ای به قطر پنج متر بر فرازساختمان آرامگاه پدید آمده است. این ستون استوار و کشیده هر چه به سمت بالا می رود به سمت مرکز دایره جمع می شوند و در نهایت به کلاهک مخروطی شکل فوقانی می رسند. ارتفاع راس برج از روی سکو 21 متر است که هفده متر آن مربوط به کلاهک مخروطی است.

بنا های تاریخی همدان,جاذبه های تاریخی همدان,جاذبه های دیدنی همدان

جاهای دیدنی نزدیک به آرامگاه بوعلی سینا

آرامگاه بابا طاهر: 3 کیلومتر فاصله

موزه مفاخر و مشاهیر همدان: 3 کیلومتر فاصله

موزه هگمتانه: 3 کیلومتر فاصله

کلیسای رفائیل: 151 کیلومتر فاصله

مجموعه گنجنامه: 9.3 کیلومتر فاصله

بنا های تاریخی همدان,جاذبه های تاریخی همدان,جاذبه های دیدنی همدان

دسترسی به آرامگاه بوعلی سینا

آدرس آرامگاه بوعلی سینا که یکی از جاذبه های تاریخی همدان می باشد. واقع در میدان بوعلی سینا است. ساعت کاری این مجموعه در فصول تابستان و بهار از 9 صبح تا 8 شب و در فصول پاییز و زمستان از 9 صبح تا 5 عصر می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا